Problem Set 8 Class 5 Maths Chapter 3 Addition and Subtraction Question Answer Maharashtra Board

Addition and Subtraction Class 5 Problem Set 8 Question Answer Maharashtra Board

Std 5 Maths Chapter 3 Addition and Subtraction

Question 1.
Add the following:

(1) 42,311 + 65,36,624
Maharashtra-Board-Class-5-Maths-Solutions-Chapter-3-Addition-and-Subtraction-Problem-Set-8-12
Answer:
65,78,635

Maharashtra-Board-Solutions

(2) 3,17,529 + 8,04,613
Maharashtra-Board-Class-5-Maths-Solutions-Chapter-3-Addition-and-Subtraction-Problem-Set-8-11
Answer:
11,22,142

(3) 12,42,746 + 4,83,748
Maharashtra-Board-Class-5-Maths-Solutions-Chapter-3-Addition-and-Subtraction-Problem-Set-8-10
Answer:
17,26,494

(4) 24,12,636 + 23,19,058
Maharashtra-Board-Class-5-Maths-Solutions-Chapter-3-Addition-and-Subtraction-Problem-Set-8-9
Answer:
47,31,694

Maharashtra-Board-Solutions

(5) 2,654 + 71,209 + 5,03,789
1 1 2
2 6 5 4
+
7 1 2 0 9
+
5 0 3 7 8 9
Answer:
5 7 7 6 5 2
Maharashtra-Board-Class-5-Maths-Solutions-Chapter-3-Addition-and-Subtraction-Problem-Set-8-1

(6) 29 + 726 + 51,36,274
1 1 1
_______________
2 9
+
7 2 6
+
5 1 3 6 2 7 4
Answer:
5 1 3 7 0 2 9
Maharashtra-Board-Class-5-Maths-Solutions-Chapter-3-Addition-and-Subtraction-Problem-Set-8-2

Maharashtra-Board-Solutions

(7) 14,02,649 + 524 + 28,13,749
1 1 1 2
_____________
1 4 0 2 6 4 9
+
5 2 4
+
2 8 1 3 7 4 9
Answer:
4 2 1 6 9 2 2
Maharashtra-Board-Class-5-Maths-Solutions-Chapter-3-Addition-and-Subtraction-Problem-Set-8-3

(8) 23,45,678 + 9,87,654
1 1 1 1 1 1
_____________
2 3 4 5 6 7 8
+
9 8 7 6 5 4
Answer:
3 3 3 3 3 3 2
Maharashtra-Board-Class-5-Maths-Solutions-Chapter-3-Addition-and-Subtraction-Problem-Set-8-4

Maharashtra-Board-Solutions

(9) 22 + 6,047 + 3,84,527
1 1
2 2
+
6 4 0 7
+
3 8 4 5 2 7
Answer:
3 9 0 9 5 6
Maharashtra-Board-Class-5-Maths-Solutions-Chapter-3-Addition-and-Subtraction-Problem-Set-8-5

(10) 2,345 + 65,432 + 76,54,369
1 1 1 1 1
_________
2 3 4 5
+
6 5 4 3 2
+
7654369
Answer:
7 7 2 2 1 4 6
Maharashtra-Board-Class-5-Maths-Solutions-Chapter-3-Addition-and-Subtraction-Problem-Set-8-6

Maharashtra-Board-Solutions

Study the following word problem.

During the polio eradication campaign, 3,17,658 children were given the polio vaccine in one District and 2,04,969 children in another. Altogether, how many children got the vaccine?
3 1 7 6 5 8
+
2 0 4 9 6 9
___________
5 2 2 6 2 7
___________
Altogether, 5,22,627 children got the vaccine.

Addition and Subtraction Problem Set 8 Additional Important Questions and Answers

Question 1.
Add the following:

(1) 4,506 + 3,82,459 + 6,12,999
Solution:
1 1 2
_________
4 5 0 6
+
3 8 2 4 5 9
+
6 1 2 9 9 9
Answer:
9 9 9 9 6 4
Maharashtra-Board-Class-5-Maths-Solutions-Chapter-3-Addition-and-Subtraction-Problem-Set-8-7

Maharashtra-Board-Solutions

(2) 983 + 4,50,703 + 5,48,313
Solution:
1
________
9 0 0 3
+
4 5 0 7 0 3
+
5 4 00 3 1 3
Answer:
9 9 9 9 9 9
Maharashtra-Board-Class-5-Maths-Solutions-Chapter-3-Addition-and-Subtraction-Problem-Set-8-8

✨ Free AI tutor

Ask the AI tutor about Class 5 Maths Chapter 3

Stuck on a question? Type it, 🎤 speak it or 📷 snap a photo of it and get simple, step-by-step help with “Addition and Subtraction Problem Set 8” — important questions, a quick quiz, revision notes — in English, मराठी or हिंदी.

Sign in with Google to ask the AI tutor. It's free — 20 questions a day, one TalentJR account.

Sign in to ask

How the free AI tutor works →

👩‍🏫 Class 5 Maths classes — live online, request a call back

Prefer a real teacher? TalentJR teachers take live online classes anywhere in India. Tell us what you need and our team will call you with timings and fees.

Live online classesSmall groups or 1:1 with a teacher, from home, any city.
We call you backOur team asks what your child needs, then shares timings and fees.
Home tutor?We are still building our list of home tutors — ask on the call if there is one near you.

Keep learning